Ramazan Bayramı’na neden şeker bayramı denir? Şeker Bayramı ne demek, nereden geliyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 ayın sultanı Ramazan ayının son günü yaşanırken, Müslümanlar Ramazan Bayramına hazırlanıyor. 3 gün sürecek olan bayramı sevinci yaşanırken, bir kesimin de bu bayrama Şeker Bayramı dediği biliniyor. Peki Ramazan Bayramına neden Şeker Bayramı deniliyor? İşte yanıtı…

RAMAZAN BAYRAMINA NEDEN ŞEKER BAYRAMI DENİYOR?

Şeker Bayramı kavramı Osmanlı dönemindeki adının Türkçeleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır. Osmanlı döneminde bu bayrama “Iyd-ı Fıtır” denirdi. Kelimenin kökeni ise “Iyd”, “Bayram”, “Fıtır”, “Oruç açma” anlamına gelir. “Fıtır” aynı zamanda “Fıtır sadakası”, “Şükür sadakası” veya “Fitre” olarak da bilinir. Şükür kelimesi “Şık-kef-rı” şeklinde yazılır. Bu kelime hem şükür hem de şeker anlamına gelir. İşte tam da bu nedenden dolayı Ramazan Bayramı, Şeker Bayramı olarak bilinir. Osmanlı kaynaklarında her iki şekilde de yer aldığı için farklı hitap edilmeye başlanmıştır. Okuma hatasıyla beraber aslında Şükür Bayramı olarak hitap edilecek olan Ramazan Bayramı, Şeker Bayramı’na dönüşmüştür.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan Bayramı’na neden şeker bayramı denir? Şeker Bayramı ne demek, nereden geliyor?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Avrupadan Sağlık | Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin